Doneer en help SCEPTR groeien

  0
  46591
  Sinds 2016 vechten we voor de waarheid. Zonder taboes, zonder compromissen, zonder subsidies. Maar hopelijk niet zonder jou! Help je mee?
  € 26.267 gedoneerd
  646 Donateurs

  Als burgers gebruiken we informatie. Berichtgeving over een bepaald onderwerp stuurt ons standpunt over dat onderwerp. Als consumenten gebruiken we evenzeer informatie. Denk maar aan een aankondiging van stijgende brandstofprijzen of lekker weer.

  Berichtgeving bepaalt dus hoe we denken en handelen.

  So far, so good. Maar er is een groeiende mediaconcentratie. En dat zeggen niet alleen wij. In Vlaanderen zijn alle grote kranten in handen van twee groepen: Mediahuis en de Persgroep. Nemen we de Nederlandse krantenmarkt daarbij, dan komt daar slechts één grote speler bij: Telegraaf Media Groep en deze is thans ook al overgenomen door Mediahuis.

  Journalisten lijken ook vaak hetzelfde te denken. Uit een studie van 2013 bleek dat 72% van de Vlaamse journalisten (centrum)links denkt. In Nederland is dit nog meer uitgesproken: 79%.

  Hierdoor wordt onze berichtgeving verarmd. Niet alleen krijgen we identieke verslaggeving te lezen, maar er wordt ook een pensée unique, een eenheidsdenken, gepromoot.
  Hier wil SCEPTR verandering in brengen. Het is onze ambitie om objectief nieuws, krachtige analyses en pikante opinie te brengen over de thema’s die er voor jou toe doen: Geen celebrityroddels, maar vragen en antwoorden over wie macht heeft over ons beleid, onze welvaart en onze cultuur. Met andere woorden: wie zwaait de scept(e)r?

  Help ons om te strijden voor de waarheid en word een steunpilaar van SCEPTR. Wil je ook ervoor zorgen dat je geen pop-up meer krijgt die vraagt om een donatie en minder advertenties zien? Ga dan snel naar sceptr.net/winkel en koop een steunlidmaatschap!

  Jonas Naeyaert
  Jonas Naeyaert (°1989, Gent) is mede-oprichter van SCEPTR en was de hoofdredacteur sinds de opstart in november 2016 en bleef dit tot november 2019. Hij behaalde een master politieke wetenschappen en daaropvolgend een SLO (aggregaat) aan de UGent. Jonas volgt de Belgische (communautaire) politiek en de ontwikkelingen in de nieuwe 'culture wars'.