De Vlaamse fractie van Open Vld zit op dit moment samen om het probleem Sihame El Kaouakibi te bespreken, dat meldt Het Nieuwsblad. El Kaouakibi kwam in opspraak omdat ze fraude gepleegd zou hebben met subsidies, en vanmorgen bleek bovendien dat ze 50.000 euro vroeg aan Open Vld om op een lijst van de partij te staan. 

Vorige week ontplofte de bom rond Vlaams parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi. Ze zou met haar vzw Let’s Go Urban subsidie-fraude gepleegd hebben voor zo’n 350.000 euro, en vandaag lekte nog een ander pikant feit uit: bij haar overstap naar Open Vld factureerde El Kaouakibi maar liefst 50.000 euro aan Open Vld om “haar politieke opstart te helpen ondersteunen”. 

Dat stuit op heel wat ongenoegen, zowel buiten als binnen de partij. Momenteel zit de Open Vld-fractie van het Vlaams parlement, waarvan El Kaouakibi dus lid is, in spoed bijeen om de problemen rond Sihame El Kaouakibi te bespreken. Er wordt verwacht dat er na de fractievergadering een officiële reactie komt van voorzitter Egbert Lachaert. Voormalig voorzitter Gwendolyn Rutten, die de overeenkomst van 50.000 euro sloot met Sihame El Kaouakibi, zou daarover vanavond duiding geven in Terzake, maar heeft inmiddels afgezegd.