De vete tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en viroloog Marc Van Ranst duurt onverminderd voort. Van Ranst beschuldigt Bouchez ervan te liegen over vergoedingen die de corona-experten volgens hem zouden ontvangen. 

De voorzitter van de Franstalige liberalen haalde vorige week al fors uit naar Van Ranst. “Hij wordt betaald door de overheid om advies te geven, dan moet je de beslissingen van de politiek aanvaarden”, zei Bouchez. “Als je de vrijheid wil om te zeggen wat je wil, moet je je terugtrekken als adviseur. Je moet kiezen tussen de twee. Als je elke dag in de media komt, dan ben je niet meer aan het adviseren, maar aan het militeren.”

Van Ranst: “U liegt”

Nadat vandaag bekend werd dat de experten die de regering adviseren een financiële vergoeding zullen krijgen – onder meer om duidelijk te maken dat ze echt voor de overheid werken, herhaalde Bouchez dat de experten volgens hem al betaald worden. “Ze krijgen al geld”, klinkt het. “Ze krijgen een bedrag betaald voor elke halve dag.” Het tegendeel beweren is volgens de MR-voorzitter “valse informatie” verspreiden.

Van Ranst beschuldigt Bouchez er nu van te liegen en eist zelfs excuses. “U liegt”, klinkt het stellig. “Of u bent slecht geïnformeerd, en dat is even erg, want u brengt bewust schade toe aan de reputatie van de experten. Ik heb van de overheid sinds de start van 2020 nog geen euro ontvangen. Dat is ok. Daarover liegen in de media is dat niet. U mag uw excuses aanbieden.”