Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) reageert in een videoboodschap op de beschuldigingen van gesjoemel bij haar vzw Let’s Go Urban.

“Met verbijstering heb ik de afgelopen dagen kennis genomen van een lawine aan beschuldigingen, verwijten en verdachtmakingen en ernstig verbaal vandalisme”, zegt de liberaal.

In de videoboodschap houdt El Kaouakibi vol dat ze onschuldig is. “De aantijgingen snijden geen splinter hout”, zegt het Parlementslid. “Omdat ik elke insinuatie krachtig kan tegenspreken. Omdat er voor elke beschuldiging een volstrekt aanvaardbare verklaring is.” Volgens haar zal het onderzoek “aantonen dat ik deze extreme aantasting van mijn reputatie niet verdien”.

“Mijn zwijgen van de afgelopen dagen was ook helemaal geen schuldbekentenis”, klinkt het. “Er is een volstrekt eenzijdig en afschuwelijk ongenuanceerd verhaal verteld in een poging mij te liquideren.”