Sp.a-voorzitter Conner Rousseau haalt hard uit naar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Als hij keer op keer kritiek heeft op de regering, dan moet hij zich maar de vraag stellen of hij daar nog in wil zitten”, zegt hij in Terzake.

De voorzitter van Franstalige liberalen haalde herhaaldelijk uit naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en virologen als Marc Van Ranst. Bouchez pleit voor een minder streng coronabeleid, in weerwil van zijn coalitiepartners.

Rousseau noemt de uitlatingen van Bouchez “een beetje voorspelbaar”. “We wisten op voorhand dat we er veel miserie mee zouden hebben, dat is hoe hij is”, klinkt het. “Ik wil daar ook niet te veel uitspraken aan doen. Ik zit niet op Twitter. Ik vind het alleen merkwaardig dat zo’n jonge gast op zo’n ouderwetse manier aan politiek doet: kappen op zijn eigen regeringspartners, kappen op virologen, kappen op iedereen.”

“Ik vind dat de regering goed werk levert, heel de regering”, zegt Rousseau. “Die ploeg hangt goed samen. Als hij daar keer op keer kritiek op heeft, dan moet hij zich maar de vraag stellen of hij en zijn partij daar nog willen zitten.”