Het Republikeins parlementslid Marjorie Taylor Greene is uit alle commissies geschopt waarin ze werkte. Ze blijft wel nog lid van het Huis van Afgevaardigden, maar verliest een groot deel van haar invloed. De Democraten, samen met 11 Republikeinen, stemden voor haar ontslag uit de commissies wegens haar geloof in QAnon.

Greene is nog maar pas verkozen, maar heeft een zeer actief online verleden in QAnonkringen. QAnon gelooft onder andere dat Biden en een pedofiele satanistische kring van kannibalen de wereld probeert te controleren en Trump tegen hen strijdt. Ze zou geloven dat de bosbranden in Californië aangestoken werden door lazers uit de ruimte zodat rijke Joden er geld zouden aan kunnen verdienen. De school shootings zijn in scène gezet door tegenstanders van de second amendment. 9/11 heeft nooit plaatsgevonden en zo kwam er nog veel meer gekheid boven water. Daarnaast likete ze posts die opriepen om Biden, Nancy Pelosi en Barack Obama te vermoorden.

Het Huis verdeeld

Het Huis maakte zich zorgen over haar activiteiten op de sociale media. Daarom dienden de Democraten een motie in om haar te verwijderen. Haar stemming toont vooral hoe verdeelt het Huis is. 219 Democraten stemden voor, 199 Republikeinen stemden tegen. Dat wil zeggen dat 11 Republikeinen met de Democraten stemden. Daarnaast betuigt Greene wel haar spijt over haar uitspraken in het verleden en beweert ze dat ze nu inziet dat die zaken niet waar zijn. De fractieleider van de Republikeinen zwoer alvast vergelding eenmaal ze opnieuw in de meerderheid zullen zijn.