Kersverse N-VA-ondervoorzitters Lorin Parys en Valerie Van Peel willen dat hun partij in 2024 zo veel mogelijk kiezers aanspreekt. Dat zeggen zij in Terzake.

Om een confederale omslag te bewerkstelligen in 2024 heeft de N-VA volgens Parys “een sterk mandaat nodig”. Daarom moeten volgens de ondervoorzitter zo veel mogelijk mensen aangesproken worden, door “op een zo breed mogelijke manier te communiceren”.

Parys: “Oplossing bieden aan liberale of christendemocratische kiezers”

“We staan in een storm”, zegt Van Peel. “Wat is er dan belangrijk? Sterk overtuigd blijven van wie je bent, maar ook de breedte die wij met onze visie vertegenwoordigen tot bij de burger krijgen. Het blijkt dat onze boodschap niet op de juiste manier tot bij de kiezer is geraakt. Daar hebben wij echt een uitdaging en daarvoor hebben we iedereen nodig, niet alleen de ondervoorzitters.”

Beide ondervoorzitters ontkennen dat de N-VA de thema’s migratie en veiligheid zal loslaten, ondanks de nederlaag van Francken tijdens de ondervoorzittersverkiezingen.

Tegelijkertijd gaf Parys een hint over het electoraat waar in 2024 hoofdzakelijk op gemikt zal worden. “Onze ambitie is de afspraak met de geschiedenis in 2024: dat we aan mensen die liberaal of christendemocratisch hebben gestemd zeggen ‘hier ligt een oplossing'”, klinkt het.