Opnieuw komt er gruwelijke informatie boven water over wat er in de kampen gebeurt in het westen van China. Het Chinese communistische regime noemt deze kampen “heropvoedingskampen tegen extremisme onder Oeigoermoslims”, maar in de realiteit zijn dit kampen om systematisch Oeigoeren te assimileren of zelfs uit te roeien. Nu blijkt uit een rapport van de Britse BBC dat de Oeigoervrouwen systematisch verkracht worden in die kampen. De Verenigde Staten wil daarom een internationaal onderzoek. Daarnaast willen steeds meer mensen de Olympische Winterspelen van 2022 in China boycotten na alles wat er gebeurd is.

De Oeigoeren zijn een etnische groep uit de autonome Xinjiangregio.  Hun situatie in het westen van China komen al een tijdje in opspraak. Zelf noemt China de kampen heropvoedingskampen, maar dat zouden leugens zijn. Al in 2018 werd duidelijk dat China meer dan een miljoen Oeigoeren vasthield. De kampen lijken op grootschalige geheime interneringskampen en volgens getuigenissen worden de Oeigoeren gemarteld. Ze moeten soms uren lang in de meest bizarre en pijnlijke posities zitten, worden geslagen en nu blijkt dus dat vrouwen er systematisch verkracht worden.

Massale sterilisatie onder Oeigoerse vrouwen

Eerder dit jaar kwam China in opspraak na een tweet waarin het communistische regime beweert dat “(Oeigoerse) vrouwen dankzij de bestrijding van extremisme niet langer babymakers zijn.” De tweet werd ondertussen verwijderd. De tweet beweerde ook dat “gendergelijkheid is toegenomen en de reproductieve gezondheid is verbeterd De vrouwen zijn niet langer babymakers maar hebben zelfvertrouwen en zijn onafhankelijk.”

Dat zegt het Chinese regime omdat het geboortecijfer onder de Oeigoeren steeds lager wordt, maar dat komt niet omdat het zogezegde extremisme onder de Oeigoeren bestreden wordt. China zou namelijk de Oeigoervrouwen systematisch en gedwongen steriliseren waardoor het geboortecijfer naar 0% begint te zakken. Tussen 2017 en 2018 daalde het geboortecijfer al van 1,6% naar 1% en de natuurlijke bevolkingsgroei is van 1,1% naar 0,6% gedaald.

China ontkent de kampen, het zijn “heropvoedingsscholen voor Oeigoeren”

Hoewel China alles ontkent, zijn de massale hoeveelheid aan getuigenissen en foto’s toch duidelijk dat er ontzettend veel gruwelijkheden gebeuren achter de muren van de kampen. Als de marteling, ‘heropvoeding’, sterilisatie en uitdrijving blijft voortduren, zal er een dag komen dat er geen Oeigoeren meer zijn in hun eigen omgeving Xinjiang.