Er vonden vrijdag huiszoekingen plaats in het Waals Parlement in Namen in het kader van de Nethys-affaire. Dat bevestigt de Griffie van het Parlement aan RTBF.

De huiszoekingen zouden in het bijzonder het kabinet van Parlementsvoorzitter Jean-Claude Marcourt (PS) viseren. Marcourt is een belangrijke figuur binnen de Luikse PS en was jarenlang minister in de Waalse regering.

De advocaten van Stéphane Moreau en Pol Heyse, de voormalige bestuurders van Nethys, vroegen dat de justitie ook de rol van politici onderzocht. Daarbij werden de namen van Marcourt en Daniel Bacquelaine (MR) genoemd.

Moreau en Heyse worden verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en verduistering door personen die een openbaar ambt bekleden. De voormalige PS’er Moreau wordt ook beschuldigd van valsheid in geschrifte en fraude.