Er wordt onderzoek gevoerd naar mogelijke financiële onregelmatigheden bij de vzw Let’s Go Urban van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat schrijft VRT NWS.

Drie bestuursleden hebben ontslag genomen omdat het volgens hen “onmogelijk is gemaakt om een controlerende rol te vervullen”. De Antwerpse ondernemingsrechtbank stelde daarop een voorlopig bewindvoerder aan, die voor drie maanden de dagelijkse werking zal opvolgen en de geldstromen laat onderzoeken.

De drie bestuurders dienden een eenzijdig verzoekschrift in bij de rechtbank. Daarin zou sprake zijn van “financiële malversaties” en een gebrek aan financiële transparantie bij de vzw.

De organisatie, die dans-, sport- en multimedia-opleidingen aanbiedt aan jongeren, krijgt jaarlijks 150.000 euro subsidie van de stad Antwerpen. In 2016 betaalde de vzw een miljoen euro voor een pand op het Kiel in Antwerpen.

El Kaouakibi: “Karaktermoord”

Bij Open Vld gaat men uit van het vermoeden van onschuld en zegt men pas op te zullen treden als er feiten worden vastgesteld. El Kaouakibi heeft het zelf over een “doorzichtige poging tot karaktermoord van enkele tegenstanders die me reeds geruime tijd trachten te destabiliseren” en zegt dat ze zelf om een audit heeft gevraagd.