Vervoersmaatschappij MIVB wijzigt haar traject in Molenbeek nadat bussen er verschillende keren bekogeld werden met stenen. Dat meldt het Franstalige DH. Volgens de MIVB kon de veiligheid van haar chauffeurs niet meer gegarandeerd worden en rechtvaardigt dit logischerwijs de beslissing. 

Het gaat om lijn 89 van de MIVB die door het centrum van het Brusselse Molenbeek rijdt. Daar werden buschauffeurs de voorbije weken echter tal van keren slachtoffer van geweld. Daarom heeft de MIVB besloten om de bussen te laten omrijden en een aantal haltes in Molenbeek niet langer te bedienen. Het gaat om vier haltes tussen Delacroix en Ribaucourt. 

Er vonden verschillende incidenten plaats in het centrum van de stad”, zo stelt woordvoerder van de MIVB, Cindy Arents, aan DH. “Er zijn spanningen in deze wijk en bovendien parkeren veel auto’s zich regelmatig gewoon aan de bushaltes, waardoor de bussen er niet kunnen passeren.” De veiligheid van het MIVB-personeel kon niet langer gegarandeerd worden, klinkt het nog, waardoor ze zich genoodzaakt zagen deze maatregel te nemen.