De manager van Marilyn Manson, Tony Ciulla, heeft hem na 25 jaar samenwerking laten vallen. Die beslissing volgt nadat meerdere vrouwen Marilyn Manson ervan beschuldigd hebben dat hij ze op de meest gruwelijke wijze fysiek en seksueel heeft misbruikt.

Enkele vrouwen, waaronder actrice Evan Rachel Wood en model Ashley Lindsay Morgan, beschuldigden Marilyn ervan dat hij ze misbruikt heeft, gemanipuleerd heeft en zelfs gemarteld heeft. Hij zou zelfs vrouwen hebben gefilmd bij hem thuis zonder medeweten om ze er achteraf mee te chanteren “Ik was getuige van hoe hij anderen, zonder medeweten, filmde bij hem thuis om ze er dan mee te chanteren. Daarnaast zag ik hem anderen terroriseren en mishandelen toen ik in de buurt was,” klonk het bij Rachel Wood.

Aantijgingen van fysiek, mentaal en seksueel misbruik

Model Ashley Lindsay Morgan kwam met een gelijkaardig verhaal. Het Thais model van joodse afkomst werd benaderd door Marilyn toen ze nog jong was, aan het begin van haar carrière, maar dat liep volgens haar al snel mis. “Ik werd mishandeld. Seksueel geweld, fysiek geweld, dwang. Ik voel de effecten van die ervaringen nog steeds. PTSS, angst, OCD. Ik was me voortdurend in de hoop dat ik hem van me krijg. Toen ik heen en terug vloog van Thailand, vroeg hij me om nazistische gedenkwaardigheden mee te brengen. Er was zoveel dat in Azië werd verscholen tijdens WOII. Hij wilde wat ik ook maar kon vinden. Ik bracht hem werpsterren in de vorm van hakenkruizen, messen, ringen,” klinkt het.

Hun getuigenissen gaan nog veel verder en kunt u hier volledig lezen. Velen reageerden in shock op deze aantijgingen, maar Marilyn Manson ontkent ze min of meer. “Het is duidelijk dat mijn kunst en mijn leven magneten zijn voor het controverse,” schrijft hij op Instagram. “Maar deze recente beschuldigingen zijn verschrikkelijke verdraaiingen van de realiteit. Mijn intieme relaties zijn altijd en volledig met consensus geweest met gelijkgestemde partners. Los van hoe en waarom anderen nu het verleden verkeerd willen voorstellen, dat is de waarheid.”

Marilyn Manson ontkent alles

Hij ontkent de feiten dus niet volledig, maar zegt wel dat het consensueel was en dat hun versie van de feiten verdraaid zijn en niet kloppen. Er heeft wel iets tussen hen gespeeld. Voor zijn manager was die statement echter niet voldoende. Na 25 jaar zet hij een punt achter hun samenwerking. Het platenlabel van Manson liet hem eerder deze week al vallen. Daarnaast is hij ook twee acteerklussen kwijt en worden zijn scènes in de nieuwe serie American Gods geschrapt. AMC zette hem ook uit Creepshow

Het einde van Marilyn Manson: terecht? Of voortijdig zonder onderzoek?

De vraag rijst nu natuurlijk in hoeverre deze aantijgingen kloppen. Sommigen beweren dat het een lastercampagne is tegen Manson door een kwade ex, anderen beweren het te geloven. Daarnaast stellen sommigen zich de vraag of het terecht is dat Marilyn Manson aangepakt wordt zonder juridisch proces. Zijn carrière staat enorm onder druk en als iedereen hem laat vallen en hij blijft geschrapt worden, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van Marilyn Manson.

Marilyn Manson onder vuur: beschuldigd van gruwelijk vrouwenmisbruik