Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hekelt de overdadige communicatie van experten over het coronavirus en de maatregelen. Dat heeft ze gezegd in een interview met de Waalse krant La Dernière Heure. “De bevolking walgt van hun communicatie”, aldus De Block.

In een interview met de Waalse krant La Dernière Heure laat Maggie De Block zich kritisch uit over de communicatie van de Belgische experten. Ik hoor van mensen, die geen doktors of politici zijn, dat er te veel informatie is, en dat ze niet uniform is”, zegt De Block.

Zelfs op tv zijn de experten het niet eens met elkaar. Dat is hun recht, maar voor de mensen is het niet duidelijk. Dat was vorig jaar ook al zo. Toen zeiden virologen dat het niet erg was om te gaan skiën. Later veranderden ze die mening en klonk dat ze ons gewaarschuwd hadden.”

Of ze het specifiek over viroloog Marc Van Ranst heeft, wil De Block niet zeggen. “De experts kondigen nu een derde, een vierde, een vijfde golf aan. Het publiek walgt van al deze informatie, van hun communicatie. Die biedt geen enkel perspectief.”