Volgens kersvers N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys zegt de verkiezing van Valerie Van Peel en hemzelf niets over de koers van de partij. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

Volgens Parys moeten er geen conclusies getrokken worden over de koers van de partij of de toekomst van Theo Francken, die de derde werd en de duimen moest leggen voor Van Peel en Parys. “We waren een centrumrechtse volkspartij en we blijven dat”, zegt Parys. “Theo is een scorende spits voor onze partij en zal dat blijven.”

De Leuvenaar noemt de aandacht voor de N-VA-ondervoorzittersverkiezingen “een beetje uit proportie”. Volgens hem zal er aandacht blijven gaan naar de thema’s die Francken verpersoonlijkt, zoals migratie.

Volgens Parys betekent de verkiezing van Van Peel of hemzelf niet dat een van beiden nu de gedoodverfde opvolger van voorzitter Bart De Wever is. De Wever blijft zeker tot 2023 voorzitter en zal allicht nog wat langer aanblijven, aangezien één jaar later verkiezingen voor alle niveaus plaatsvinden.

1 REACTIE

  1. Als het beleid van JJ(het totaal gebrek aan beleid) richtinggevend is, heb ik alle twijfels.
    N-VA is verplicht om een eerlijk, transparant en moedig beleid aan Vlaanderen te geven.
    Waar is N-VA om imam Somers op het matje te roepen, of wil men dit niet doen om de centrumpositie niet te compromiteren ?