De Brusselse politie heeft vijf mensen opgepakt die ervan verdacht worden een 19-jarige jongeman zwaar mishandeld te hebben. Het slachtoffer werd in elkaar geslagen en vervolgens vastgebonden in het Kanaal gegooid. Hij slaagde erin zichzelf te bevrijden en uit het water te komen. 

De feiten dateren van 28 augustus. Een vrouw, één van de opgepakte verdachten, had een afspraak gemaakt met het slachtoffer om uitleg te vragen over een foto die op sociale media verschenen was van het kind van haar ex-vriend die in elkaar geslagen was. Volgens de vrouw zou de 19-jarige jongeman dat gedaan hebben, en dus besloot ze hem in een hinderlaag te lokken. 

Enkele vrienden van de vrouw, de andere opgepakte verdachten, wachtten de jongeman op en sloegen hem hardhandig in elkaar. Daarna bonden ze hem vast aan zijn handen en voeten en duwden ze hem in het Kanaal. De jongeman wist zichzelf los te maken en naar de oever te bereiken. 

Verdachten opgepakt

Donderdagochtend werden 5 verdachten opgepakt voor vrijwillige slagen en verwondingen. Het zou gaan om één minderjarige en vier meerderjarigen. Twee meerderjarigen werden inmiddels alweer vrijgelaten zonder voorwaarden, twee anderen werden aangeklaagd voor vrijwillige slagen en verwondingen (in bende en gewapend). Wat er met de minderjarige gebeurd is, werd niet gecommuniceerd. Ook de identiteit van de daders is niet bekend.