De groep illegalen die sinds vorige week de Brusselse Begijnhofkerk bezet, heeft nu ook een deel van de Franstalige universiteit ULB ingenomen. Dat meldt De Standaard. Het gaat om enkele honderden illegalen die eisen geregulariseerd te worden. 

Sinds vorige week zondag bezetten verschillende collectieven van mensen zonder verblijfspapieren de Begijnhofkerk in Brussel. Toen al pleitten ze ervoor om ook andere gebouwen in Brussel te bezetten, in de hoop aandacht te krijgen zodat hun eis voor regularisatie ingewilligd wordt.

Nu bezetten ze dus ook de gebouwen van universiteitscampus ULB in Elsene. Een groep van minstens 100 zogenaamde sans-papiers heeft gebouw K van de campus ingenomen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageerde al afwijzend op de bezetting van de kerk en noemde het “chantage”, maar de illegalen leggen zich daar niet zomaar bij neer. “Wij geven ook niet zomaar op”, klinkt het in De Standaard. “Er zullen nog meer bezettingen volgen.”