‘In all kinds of weather’, de documentaire over de mislukte zeilreis van klimaatactiviste Anuna De Wever, gaat deze week in première.

Anuna De Wever, haar zus Josefien Hoerée en de Franstalige klimaatactiviste Adélaïde Charlie vertrokken in oktober 2019 op zeilreis naar Zuid-Amerika. Daar wilden de klimaatjongeren het Amazonewoud bezoeken en de klimaattop COP25 in Chili bijwonen. 

Het plan van de klimaatactivisten viel echter in het water, toen de klimaattop verplaatst werd van Chili naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Aangezien vliegen geen optie was, geraakten de jongeren niet op tijd terug in Europa.

In de film tonen filmmakers Rob Jacobs en Constanze Alma Wouters hoe de jongeren op het schip aan wetsvoorstellen en innovaties werken die ze op de klimaattop voor willen stellen. 

De film gaat op vrijdag 12 februari gratis online in première op de website van De Singel en Vooruit.