De christelijke mutualiteit CM vindt dat artsen niet meer mogen verdienen dan de premier van het land. Dat schrijft De Morgen.

In een nieuw ethisch advies van de CM staat dat een arts niet meer zou mogen verdienen dan de premier, oftewel 290.000 euro per jaar. Ook mag een arts niet meer dan het dubbele verdienen van een collega.

CM-voorzitter: “Redelijke norm”

“Als je het vanuit alle kanten bekijkt, vanuit het standpunt van de patiënt, arts, het ziekenhuis en de maatschappij, en alles in rekening brengt, dan komt die norm als ‘redelijk’ naar voren”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp in De Morgen. “We zijn hier al een tijd mee bezig, en betrokken ethici en mensen uit het werkveld. We lieten die bedragen vallen bij de artsensyndicaten en zij noemden ze ook ‘redelijk’.”

Van Gorp wil ook zicht krijgen op de afdrachten die artsen moeten afgeven aan het ziekenhuis. Dit om het debat ten gronde te kunnen voeren. “Zolang je daar geen beeld van hebt, kun je geen redelijk debat voeren over artsenlonen”, aldus Van Gorp.

1 REACTIE