Bitcoin bereikte vandaag een recordkoers van ruim 44.000 dollar nadat Tesla 1,5 miljard dollar investeerde in de virtuele munt. Tesla zal in de toekomst Bitcoin ook aanvaarden als betaalmiddel bij de aankoop van Tesla-wagens. 

De koers van Bitcoin zit al een tijdje in de lift en bereikte vandaag dus een nieuwe recordhoogte. Vanmorgen kostte 1 Bitcoin nog minder dan 40.000 dollar, iets na de middag was dat al 44.000 dollar. Een stijging van 10% dus op korte tijd, en dat had alles te maken met het nieuws van Tesla.

Tesla-CEO Elon Musk toonde zich de voorbije weken een steeds grotere voorstander van cryptocurrency en in het bijzonder Bitcoin. Vandaag kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin en maakten ze bekend dat ze Bitcoin in de toekomst ook zullen aanvaarden als betaalmiddel. Dat nieuws zorgde ervoor dat Bitcoin in amper een uur tijd ruim 10% omhoog schoot.