De Twitter-account van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is sinds gisterenavond gehackt. Momenteel werkt een IT-team aan een snel herstel, bevestigde woordvoerder Michael Devoldere.

Bizarre tweets en een al even bizarre twitterbio deden gisterenavond en vannacht de alarmbellen afgaan bij Vlaams Minister Weyts. In zijn tijdlijn die doorgaans politiek nieuws en berichten bevat dook plots een liefdesverklaring voor ‘acid’ op. 

Dat blijkt het werk van een hacker. Een eerste bericht was te zien rond middernacht. Eerst stond er een bericht met ‘love acid’. Nadien verdween dat weer.  Ook in de twitterbio van Weyts is gerotzooid. De woordvoerder van de minister bevestigt dat het om een hacker gaat. Een IT-team werkt er nu aan om het account van de minister snel terug te krijgen. 

(lees verder onder de screenshot)

 

Woensdagochtend was het account nog steeds niet hersteld. Over de motieven van de hacker is nog niets bekend. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.