Vlaams volksvertegenwoordiger en Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) heeft een dreigbrief ontvangen aan zijn privéadres. “We weten je te vinden. Getekend, de Bende van Oostende”, luidde de brief. “Een zeer laffe actie. Ik wil altijd in dialoog treden met wie het niet met mij eens is, maar laat mijn familie erbuiten”, reageert de burgemeester in Het Laatste nieuws.

De vrouw van Tommelein vond de brief die achtergelaten werd in de brievenbus aan het privéadres van de burgemeester. “Dat komt zeer hard aan”, klinkt het. “Zo’n anonieme boodschappen in iemands privéwoning achterlaten, is een zeer laffe daad. Ik heb er geen andere woorden voor. Mensen staan er blijkbaar niet bij stil dat ik hier met mijn gezin woon. Voor hetzelfde geld openden mijn jongste kinderen de brievenbus, hoe confronterend zou dát geweest zijn.”

Tommelein benadrukt dat hij graag met iedereen in debat wil gaan die het niet eens is met hem. Maar begrijpt niet waarom zijn familie er bij wordt betrokken. “Ik heb bewust voor politiek gekozen, mijn vrouw en kinderen niet”, legt hij uit. “Mijn jongste kinderen gaan nog naar school. Zij hebben niets met politiek te maken. Toch krijgen zelfs zij, bijvoorbeeld via sociale media, de laatste tijd steeds vaker bedenkelijke en haatdragende commentaren binnen over mij. Wat moeten zij daar nu mee aanvangen?”