Anneleen Van Bossuyt, Assita Kanko, Kathleen Depoorter, Lorin Parys, Theo Francken en Valerie Van Peel. Dat zijn de zes kandidaten voor de twee functies van ondervoorzitter van N-VA. Volgende zaterdag zal de uitslag van de interne verkiezing gekend zijn. Dat schrijft onder meer Het Nieuwsblad.

Enkel Vlaams parlementslid Lorin Parys dingt naar een verlenging van zijn mandaat als ondervoorzitter. Met Europarlementslid Assita Kanko en Kamerlid Theo Francken komen dus drie kandidaten uit de provincie Vlaams-Brabant. Kamerleden Anneleen Van Bossuyt en Kathleen Depoorter zijn afkomstig uit Oost-Vlaanderen, Valerie Van Peel uit Antwerpen.

Voor een kandidaat volstaat een gewone meerderheid om verkozen te zijn als ondervoorzitter of secretaris. De partij zal verder niet communiceren over deze interne verkiezing tot de uitslag op 6 februari gekend is, zo staat te lezen in een mededeling.

Verder kiest de partijraad op zaterdag 13 maart vijftien partijbestuursleden. Ter afsluiting volgt op 24 april de verkiezing van een algemeen penningmeester en een voorzitter van de partijraad, en de samenstelling van de de statutencommissie, het financiële comité van toezicht en de verzoenings- en tuchtcommissie.