Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het “onzinnig” om hele scholen te sluiten als de ‘Britse’ variant van het coronavirus daar opduikt. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

“Het is onzinnig om nu te zeggen: van zodra er één besmetting is met de Britse variant in een school, moet je heel die school gaan sluiten”, vindt Weyts. “Dergelijke algemene lineaire maatregelen zijn onzinnig.”

“We moeten niet paniekerig, maar realistisch en voorzichtig reageren”, zegt hij. “De beslissingen gebeuren op basis van een lokale inschatting van experten van Zorg & Gezondheid, de CLB’s en de lokale besturen. Je moet niet vanuit Brussel beslissen over een lokale situatie.”

‘Britse’ variant

Een lagere school in Edegem en een middelbare school in Kontich sloten gisteren nadat er besmettingen met de besmettelijkere ‘Britse’ variant van het coronavirus werden vastgesteld. In een school in Aalst, waar ook een besmetting werd vastgesteld, moest enkel één klas in quarantaine.

1 REACTIE