West-Australië, de grootste deelstaat van Australië, kampt voor de eerste maal in 10 maanden met een coronabesmetting onder hun eigen bevolking. Verschillende gebieden, met daaronder de miljoenenstad Perth, gaan nu meteen in ‘lockdown’. Om zo de verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Een beveiliger die werkt in een hotel waar mensen in quarantaine zaten, geraakte besmet met het virus. Hij meldde zich op 28 januari ziek en testte later positief op het coronavirus. West-Australië wil meteen reageren op de eerste besmetting onder hun eigen bevolking. Daarom wordt meteen een harde ‘lockdown’ opgelegd. Alle inwoners worden verplicht om van zondag tot vrijdag binnen te blijven. Enkel noodzakelijke verplaatsingen en inkopen doen worden nog toegestaan.

“Ik weet dat dit schokkend zal zijn voor veel inwoners van West-Australië”, klinkt het bij premier Mark McGowan. “We mogen niet vergeten hoe snel dit virus zich kan verspreiden en hoe verwoestend de gevolgen kunnen zijn.” Ondanks de duidelijke boodschap van de premier waarin hij de mensen oproept zeker niet opnieuw aan het ‘hamsteren’ te slaan, lijken veel mensen toch ongerust. Op sociale media circuleren verschillende foto’s van lange wachtrijen en drukte aan de supermarkten.