Wallonië vaccineert deze week bijna het dubbele van Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard.

Deze week vaccineert Vlaanderen zo’n 6.700 bewoners van woonzorgcentra, tegenover 4.000 in Brussel en 12.000 in Wallonië. Het totaal aantal vaccinaties deze week ligt met 22.700 lager dan de geplande 35.000.

Volgens De Standaard hebben de verschillende overheden niet meteen een verklaring voor het verschil voorhanden. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is de Waalse keuze om zowel personeel als bewoners te vaccineren een mogelijke verklaring. 

“Wij hebben niet voldoende vaccins om én het personeel én de bewoners te vaccineren”, zegt woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid Joris Moonens. De komende week zou er volgens hem alsnog een inhaalbeweging komen en eind januari zouden alle bewoners van de WZC gevaccineerd moeten worden.