Maandagavond omstreeks 18 uur is het lichaam van een 64-jarige vrouw aangetroffen in een stomerij te Lier. Het lichaam vertoonde meerdere schotwonden. De hulpdiensten probeerden haar te reanimeren maar de vrouw stierf ter plaatse aan haar verwondingen. Een man werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een bekende van de vrouw ontdekte het lichaam en verwittigde de hulpdiensten. De exacte feiten van het voorval zijn nog onduidelijk. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts in Het Laatste Nieuws. “In de loop van de avond zal hij samen met het parket, de wetsgeneesheer en een ballistisch deskundige ter plaatse komen voor verder onderzoek.”

Bij verder onderzoek in het pand werd ook het lichaam van een man teruggevonden. “Hij was bij aankomst van de hulpdiensten niet meer bij bewustzijn en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis”, zegt Aerts. De man is vermoedelijk de dader van het schietincident.