Het parket heeft vier verdachten gerechtelijk aangehouden na de zware rellen in Brussel gisterenavond. Drie van hen zouden betrokken geweest zijn bij de brandstichting van een politiekantoor, één andere werd aangehouden wegens weerspannigheid. De politie hoopt met het onderzoek nog meer daders te identificeren. 

Gisteren werd in Brussel betoogd voor de overleden Ibrahima B., die overleed nadat hij werd opgepakt door de politie. Al snel mondde die betoging echter uit in zware rellen: de politie werd bekogeld met stenen, vuurwerk en molotov-cocktails. De hele avond bleef het in Brussel bijzonder onrustig en zorgden de relschoppers voor enorme schade. Zo werd een politiekantoor in brand gestoken en ging het bijna volledig in vlammen op.

Zonet heeft het parket bekendgemaakt dat er in het kader van die rellen vier verdachten zijn aangehouden. Voor de brandstichting van het politiekantoor werden drie verdachten aangehouden, twee volwassenen en een minderjarige. Daarnaast werd ook één minderjarige relschopper opgepakt omdat hij zich weerspannig gedroeg. Binnen 48u zal beslist worden of zij aangehouden blijven of worden vrijgelaten. 

Er werd een onderzoek gestart om de komende dagen en weken zoveel mogelijk andere relschoppers te identificeren. Gisterenavond tijdens de rellen werden ook al 112 relschoppers bestuurlijk aangehouden, maar zij mochten later die avond beschikken.

1 REACTIE