Drie van de vier verdachten die werden opgepakt na de zware rellen in Brussel enkele dagen geleden, zijn alweer vrijgelaten. Dat meldt het parket. Twee verdachten werden vrijgelaten wegens ‘gebrek aan bewijs’, een andere werd vrijgelaten onder voorwaarden. Het is niet duidelijk of ook de vierde verdachte alweer op vrije voeten is. 

Woensdag vonden in onze hoofdstad zware rellen plaats door een uit de hand gelopen betoging voor de overleden Ibrahima B., een jongeman die overleed aan een hartstilstand nadat hij werd opgepakt. De politie werd bekogeld met stenen en molotov-cocktails en verschillende agenten kregen ook rake klappen. Daarnaast ging een politiekantoor bijna volledig in vlammen op nadat relschoppers het in brand staken.

Vier mensen werden gerechtelijk aangehouden, drie voor de brandstichting in het politiekantoor en één voor weerspannigheid. Het parket maakt nu bekend dat drie verdachten, en mogelijks zelfs alle vier, werden vrijgelaten. “De twee belangrijkste verdachten die van hun vrijheid werden beroofd en van opzettelijke brandstichting werden verdacht, zijn vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs tegen hen in dit stadium van het onderzoek”, klinkt het. De derde verdachte van de brandstichting is minderjarig en valt onder de bevoegdheid van een ander parket, het is niet duidelijk of hij nog vastzit. 

De andere minderjarige verdachte werd wel zeker vrijgelaten. “Nadat hij werd verhoord door de rechter, werd hij vrijgelaten onder de voorwaarden dat hij het ouderlijk gezag respecteert, geen nieuwe inbreuken pleegt, regelmatig naar school gaat en een prestatie van algemeen nut van 30 uur volbrengt”, aldus de parketwoordvoerder. 

Momenteel lijken de Brusselse relschoppers dus vrijuit te gaan, maar het parket benadrukt dat het hoopt met het lopende onderzoek nog daders te identificeren. 

2 REACTIES

  1. Wie had dat kunnen denken…. Een politie-agent afkloppen mag blijkbaar maar oh wee als je als goede burger je mondmasker een keer vergeet… dan ben je pas een crimineel!
    Betoging toegelaten door de burgemeester Emir Kir. Dezelfde die op 17 januari 2020 door de tuchtcommissie van de PS uit de partij werd gezet wegens bezoeken aan Turkse burgemeesters van de MHP, die banden heeft met de Grijze Wolven.
    Te verwonderen dat het geweld naar hier komt?