Twitter heeft één van de accounts van de Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenein verwijderd. Voor velen werd het hoogtijd dat dit gebeurde, zeker nadat Trump werd verwijderd. Men kon niet begrijpen waarom Ayatollah actief mocht blijven, omdat hij vaak Twitter gebruikte om andere landen zoals Israël te bedreigen. Ook opmerkelijk: de Iraanse leider gebruikt Twitter niet om met zijn eigen volk te communiceren. Twitter is namelijk geblokkeerd in Iran. Toch heeft hij een resem aan accounts in verschillende talen.

Hij werd verwijderd na opnieuw een dreigende tweet te hebben geplaatst, deze keer aan het adres van voormalig president Donald J. Trump. De Iraanse leider heeft meerdere accounts, zoals @khamenei_ir, @khameneiru, @khamenei_fa en @ar_lhamenei. Op die manier kan hij de hele wereld bereiken in verschillende talen. Opmerkelijk voor een leider in wiens land Twitter zelfs geblokkeerd is. Het account @khamenei_site is nu echter verwijderd. De vraag rijst of de rest nu ook volgt.

De tweet die hij geplaatst had, was gericht naar Donald Trump. Daarin schreef Ayatollah dat “de wraak onvermijdelijk zou zijn”. Daarnaast is een foto te zien met de schaduw van een bommenwerper. Onder de schaduw is Trump te zien die aan het golven is. Hoogstwaarschijnlijk had de tweet te maken met de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die op bevel van Trump gedood is toen de spanningen tussen ran en de VS stevig toenamen. Op de persoonlijke website van Ayatollah, english.khamenei.ir, is de foto nog steeds zichtbaar. Ook zijn er verschillende screenshots gemaakt die nog steeds te vinden zijn op Twitter.

https://twitter.com/maasalan/status/1352627049798762499