Twitter-CEO Jack Dorsey noemt het verbannen van Amerikaans president Donald Trump (Rep.) “de juiste beslissing”, maar erkent dat het een gevaarlijk precedent schept.

Volgens Dorsey werd Twitter geconfronteerd met “een buitengewone en onhoudbare omstandigheid, die ons dwong om al onze acties te richten op de openbare veiligheid”.

“Gevaarlijk precedent”

“Ik juich niet of ben niet trots op het feit dat we Trump van Twitter moesten verbannen, of hoe we hier zijn geraakt”, zegt Dorsey. “Ik vind dat een verbod een mislukking is van ons, uiteindelijk, om gezonde conversatie te bevorderen. En een tijd voor ons om na te denken over onze activiteiten en het klimaat om ons heen.”

De Twitter-baas noemt het verbannen van Trump wel de juiste beslissing. Toch erkent hij dat hierdoor “het publieke gesprek gefragmenteerd” wordt.

“Het verdeelt ons. Het beperkt het potentieel voor verduidelijking, verzoening en leren. En schept een precedent dat ik gevaarlijk vind: de macht die een individu of bedrijf heeft over een deel van de wereldwijde publieke conversatie”, klinkt het.