Voormalig president Donald Trump (Rep.) wil de Republikeinen in 2022 aan een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden helpen

Republikeins fractieleider in het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy was op bezoek in Mar-a-Lago, Trumps buitenverblijf in Florida. “Ze bespraken veel onderwerpen, waarvan het belangrijkste het terugnemen van het Huis in 2022 was”, klinkt het in een verklaring van actiecomité van Trump. De populariteit van president Trump is nog nooit zo groot geweest als nu, en zijn steun betekent meer dan welke steun dan ook.”

“Vandaag heeft president Trump toegezegd te helpen bij de verkiezing van Republikeinen in het Huis en de Senaat in 2022”, zei McCarthy in een eigen verklaring. “Een verenigde conservatieve beweging zal de banden van onze burgers versterken en de vrijheden waarop ons land is gebouwd in stand houden.”

‘Office of the Former President’

Niet lang geleden klonk McCarthy – lang een trouwe bondgenoot van de voormalige president – nog behoorlijk streng voor Trump en dichtte hem “een deel van de verantwoordelijkheid” toe voor de bestorming van het Capitool. Nadien kwam hij grotendeels op die woorden terug.

Onlangs richtte Trump een officieel ‘Office of the Former President’ op. Er deden al enige tijd geruchten de ronde dat Trump een eigen mediabedrijf zou opstarten of op een tweede ambtstermijn in 2024 zou mikken. Momenteel wordt een tweede ‘impeachment’-procedure opgestart tegen de voormalige president.