Terwijl de tweede impeachment van president Donald Trump een feit is, hij verbannen is van verschillende sociale media en de spanningen in de Verenigde Staten groot zijn, krijgt Trump lof in Marokko en Israël. Marokko heeft hem de Orde van Mohammed verleend, de hoogste onderscheiding in het land die normaal gezien enkel staatshoofden en regeringsleiders kunnen krijgen. Israël vernoemt een dorp naar hem.

Marokko heeft Donald Trump de Orde van Mohammed toegekend omdat het land zeer tevreden is met hun samenwerking. Zo stond hij centraal in de normalisering van de relaties tussen Marokko en Israël. Daarnaast heeft de Amerikaanse president ook de Marokkaanse soevereiniteit over de Westelijke Sahara erkend. Trump kreeg de Orde van de Marokkaanse prinses en ambassadeur in de Verenigde Staten, Lalla Joumala Alaoui, in opdracht van de Marokkaanse Koning Mohammed VI. Daarnaast werden kleinere onderscheidingen gegeven aan Jared Kushner en Avi Berkowitz. Kushner is zijn schoonzoon en VS-gezant in het Midden-Oosten. Berkowitz was een onderhandelaar.

Israël toont ook appreciatie voor de Amerikaanse president. Volgens de Jerusalem Post zal een nieuw dorp in de bergen van de Golanhoogten naar hem vernoemd worden. ‘Trump Heights’ komt er, hoewel de Israëlische leiders de incidenten rond het Capitool zeer sterk veroordelen. De aftredende Amerikaanse president is zeer populair onder veel Israëliërs door zijn rol in de onderhandelingen met verschillende Islamitische landen zoals Marokko. Daarnaast erkende hij Jerusalem als de hoofdstad van Israël. In Trump Heights wordt ook een monument opgericht om dit te herdenken; een grote menora met een vliegende adelaar waarop een plakkaat staat  met de tekst “ter ere van president Donald J. Trump.”