Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) heeft een officieel ‘Office of the Former President’ opgericht in Florida.

Het kabinet zal verantwoordelijk zijn voor zijn “correspondentie, publieke verklaringen, optredens, en officiële activiteiten” en “de belangen van de Verenigde Staten behartigen en de agenda van de Trump-regering uitvoeren door middel van pleitbezorging, organisatie en openbaar activisme”.

‘Office of the Former President’

Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat Trump een eigen mediabedrijf zou opstarten of op een tweede ambtstermijn in 2024 zou mikken. Momenteel wordt een tweede ‘impeachment’-procedure opgestart tegen de voormalige president.

Campagneadviseur Jason Miller sloot uit dat Trump als onafhankelijke zou opkomen bij de volgende verkiezingen, dus niet als Republikein. Nu zou Trump er vooral voor ijveren om de Republikeinen te helpen bij het terugwinnen van hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. In 2022 vinden er opnieuw tussentijdse verkiezingen plaats.