Aanhangers van Amerikaans president Donald Trump, die deelnemen aan de Save America March, zijn het Capitool binnengedrongen. Daar werd vandaag de uitslag van de presidentsverkiezingen bekrachtigd. Alle zittingen werden opgeschort en de gebouwen werden geëvacueerd. Een vrouw werd neergeschoten.

Vandaag trokken verschillende aanhangers van Trump naar het Capitool om tegen de formele bekrachtiging van de verkiezingsuitslagen te demonstreren. Daarbij konden ze een linie dranghekken doorbreken en later ook het gebouw. Het aantal betogers blijft toestromen. Enkelen zijn nadien succesvol doorgedrongen tot in de parlementszaal een man raakte zelf tot op de stoel van de voorzitter.

(Lees verder onder de tweet)

Amerikaanse media bericht dat er al één persoon zou neergeschoten zijn. Het zou gaan om een vrouw die in de borst werd geschoten. President Donald Trump roept ondertussen via Twitter op aan de demonstranten om respect te tonen tegenover de ordehandhavers. “Ik vraag aan iedereen bij het Capitool om de vrede te bewaren”, schrijft hij. “Geen geweld! 

UPDATES: