Twee tieners die opriepen tot rellen in ons land zijn opgepakt en voorgeleid bij de jeugdrechter. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Na de rellen in Nederland probeerden de twee jongemannen om ook in ons land gewelddadig verzet te organiseren. Eén van hen ging zelfs al een molotov-cocktail gooien naar het huis van de voormalige burgemeester.

Afgelopen dagen vonden in verschillende Nederlandse steden betogingen plaats tegen de aangekondigde avondklok, betogingen die in meerdere steden uitliepen op zware rellen. Dat gaf blijkbaar inspiratie aan enkele Limburgse jongemannen, die hadden opgeroepen om ook in ons land voor rellen te zorgen. 

De politie was op de hoogte van die berichten en startte een onderzoek. In het kader daarvan werden gisteren en vandaag twee minderjarigen opgepakt. Eén van hen is amper 15 jaar oud, de leeftijd van de andere gearresteerd, de jongeman die ook een molotov-cocktail gooide naar het huis van de voormalige Maasmechelse burgemeester, is niet gekend. Omwille van het feit dat het beide minderjarigen zijn, wordt hun identiteit ook niet bekendgemaakt. 

Beide jongemannen werden inmiddels al voorgeleid bij de jeugdrechter. Het is niet duidelijk wat die besliste over het lot van de tieners. De politie kondigt aan de situatie te blijven opvolgen. “Wij nemen deze oproepen zeer ernstig”, stelt de politie Limburg Regio Hoofdstad aan HLN. “De komende dagen zullen wij de situatie op de voet volgen en ingrijpen indien nodig.”