Theo Hiddema kondigt alsnog zijn vertrek aan bij de Nederlandse rechts-conservatieve partij Forum voor Democratie. Hiddema heeft het naar eigen zeggen moeilijk met de “te populistische” coronastandpunten van de partij.

Hiddema zetelde samen met partijleider Thierry Baudet in de Tweede Kamer, maar stapte daar op nadat heisa ontstond over antisemitische WhatsApp-berichten de jongerenafdeling van de partij. Nadat Baudet na eerst af te treden kort daarna opnieuw partijleider werd, keerde Hiddema terug en kondigde aan dat hij het lijstduwerschap ambieerde.

In een brief aan Baudet kondigt Hiddema nu aan dat hij nu alsnog vertrekt: “Ik ben gen FvD’er meer. Voer mij af van de lijst.” Hiddema heeft het naar eigen zeggen moeilijk met de “welhaast religieuze gedrevenheid tegen het coronabeleid”. Hij vindt die piste politiek irrelevant en te populistisch. “Wij zijn geen FvD’ers geworden vanwege onze kennis van een pandemie”, klinkt het.

Hij haalt ook uit naar Wybren Van Haga, die recent van de VVD overliep naar FvD. “Die beweert dat Rutte met betrekking tot het virus het land in een dwangstaat wil veranderen. Zoiets vind ik populistisch”, schrijft Hiddema.