In Barcelona heeft men een evenement georganiseerd met meer dan duizend personen om de invloed van de afstandsmaatregelen te testen. Zo wilde Primavera Sound, een jaarlijks festival in de Spaanse stad, bovendien ook testen of het mogelijk was een veilig evenement te organiseren. Met succes, niemand raakte besmet met het coronavirus.

Meer dan twee uur lang mochten een duizendtal personen tussen de 18 en 59 jaar oud genieten van het proefevenement dat werd georganiseerd in samenwerking met Primavera Sound. Het festival maakt voor de organisatoren duidelijk dat het perfect mogelijk is om evenementen te organiseren waarbij slechts enkele regels moeten gevolgd worden. Tijdens het evenement werd vooral onderzoek gedaan naar de onderlinge afstand, en of deze weldegelijk nodig is.

Alle aanwezigen waren dus niet verplicht de afstand te houden. Men moest wel een gecertificeerd mondmasker dragen dat enkel mocht worden afgezet tijdens het drinken. Bovendien werden ze aan de ingang van het evenement op het coronavirus getest aan de hand van een sneltest.