De socialistische vakbond pleit ervoor om mondmaskers ook te verplichten op de lagere school, zeker in het vijfde en het zesde leerjaar. Met deze maatregel hoopt de vakbond de verspreiding van de meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus te vermijden. “Toch beter dát dan binnenkort weer scholen te moeten sluiten?”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Zaterdag vindt overleg plaats tussen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de verschillende onderwijspartners om de coronasituatie te evalueren. De Britse coronavariant zou 70% besmettelijker zijn en ook hevig circuleren bij kinderen. Dat baart de onderwijspartners zorgen. “De virologen zijn nog aan het onderzoeken of extra maatregelen zich opdringen. We zullen bekijken wat er nodig is”, zegt Weyts.

De socialistische vakbond wil geen risico nemen. “Met die dreiging moeten we niet langer twijfelen: verplicht het mondmasker ook op de lagere school, zeker in het vijfde en het zesde leerjaar. Voor jongere jaren kan het sterk aanbevolen worden. Zo kan het contactonderwijs langer standhouden”, aldus Nancy Libert van ACOD.

1 REACTIE