Scholen in Edegem en Kontich sluiten met onmiddellijke ingang de deuren. Alle leerlingen en leerkrachten, net als hun familieleden, dienen in quarantaine te gaan. Dit nadat er een uitbraak van de besmettelijke Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld. Dat meldt HLN

Twee leerlingen in een school in Edegem testten positief op de Britse variant van het coronavirus en ook in een school in het naburige Kontich blijken meerdere leerlingen besmet met de Britse variant. Omdat die Britse variant vele malen besmettelijker is dan het oorspronkelijke coronavirus, doet men er in ons land alles aan om te voorkomen dat die variant zich verspreidt onder de bevolking. 

Daarom worden de scholen in Edegem en Kontich meteen gesloten en moeten de leerlingen, leerkrachten en hun familieleden allemaal in quarantaine. Onder hen ook Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA). “Ikzelf behoor ook tot diegenen die in quarantaine zal moeten”, bevestigt burgemeester Koen Metsu van Edegem. “Mijn twee kinderen lopen daar ook school. We willen geen enkel risico lopen.”

Burgemeester van Kontich Bart Seldeslachts (N-VA) beseft dat het om een verregaande maatregel gaat, maar benadrukt dat het ook een noodzakelijke maatregel is. “Deze preventieve maatregelen zijn volgens de medische discipline nodig. Er is geen reden tot ongerustheid, maar alle betrokken personen moeten wel in quarantaine gaan. De quarantaine geldt zowel voor de leerlingen, de leerkrachten en het personeel als voor de personen die tot hun gezinnen behoren. Dat wil dus zeggen broers, zussen, echtgenoten, ouders. Dat zal inderdaad om duizenden mensen gaan, maar we willen niets over het hoofd zien.”