Volgens Patty Jenkins (49) is er meer diversiteit nodig in superheldenfilms om ze relevant te houden voor toekomstige generaties. Dat schreef de regisseur van ‘Wonder Woman 1984’ op Twitter.

Op Twitter complimenteerde een fan de regisseur met haar nieuwe film ‘Wonder Woman 1984’, die ‘verfrissend’ is voor het genre. Jenkins bedankte de fan. “Ik ben het ermee eens dat we meer variatie nodig hebben in superheldenfilms, niet minder. Ze zijn de grote metafoor van onze tijd! Waarom zouden we ze niet gebruiken? Vooral als een manier om de volgende generatie helden te bereiken.”

(Lees verder onder de tweet.)

Volgens Jenkins wil de vrouwelijke superheld niet enkel de slechterik verslaan, maar probeert ze de mensheid te verbeteren. “Het is bijna alsof ze echt een soort god is die probeert ons betere mensen te maken door ons anders om te laten gaan met de manier waarop we leven”, zegt de regisseur in Entertainment Weekly.

‘Wonder Woman 1984’ verscheen vorige maand op HBO Max en bracht sindsdien wereldwijd al meer dan 100 miljoen dollar op.