Het reddingsschip Ocean Viking heeft in 48 uur tijd 374 migranten gered op de Middellandse Zee. Onder hen bevinden zich 165 minderjarigen, van wie de meesten zonder begeleiding. Dertig migranten zijn jonger dan 12. Dat heeft SOS Méditerranée, de organisatie achter de Ocean Viking, bekendgemaakt.

De Ocean Viking kwam sinds donderdag drie keer in actie voor de kust van Libië. Vrijdagavond haalde de bemanning 106 migranten aan boord, eerder zijn 149 en 119 migranten gered. Ze zijn afkomstig uit Guinee, Soedan en Sierra Leone.

“Met 374 overlevenden aan boord en steeds slechtere weersomstandigheden moeten we de geredde mensen zo snel mogelijk naar de dichtstbijgelegen veilige haven brengen, zoals het zeerecht voorschrijft”, zegt SOS Méditerranée. Daarom richt de organisatie zich in een oproep tot Malta en Italië.

Na een lange pauze voer het reddingsschip op 11 januari opnieuw uit voor reddingsacties op de Middellandse Zee.