Vrijdagavond circuleerde het gerucht dat premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de kerstvakantie een skireis maakte. Hij had zelf echter opgeroepen om niet te reizen. De premier ontkent formeel. Een reconstructie van zijn agenda door De Morgen toont aan dat er weinig tijd was voor een skireis.

Het gerucht verspreidde zich vrijdagavond via Twitter. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou tijdens de kerstvakantie op skireis geweest zijn. Hij had zelf echter opgeroepen om niet te reizen, teneinde de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

De Croo zou uitgenodigd zijn door Christian Van Thillo, de eigenaar van DPG Media. Ook hij ontkent het verhaal.

(Lees verder onder de tweet.)

Tom Meulenbergs, de woordvoerder van de premier, ontkent het gerucht in De Morgen. “Dit klopt niet. Dit is schandelijk.” Op Twitter noemt hij het verhaal ‘fake news’.