De politie van de Zone Brussel Noord heeft dinsdagvond omstreeks 21 uur een lockdownparty stilgelegd in een Shishabar aan het Weldoenersplein in Schaarbeek. Ter plaatse trof de politie vijf personen aan. Twee van de vijf personen waren de uitbaters van de plek. 

Na verschillende klachten van buurtbewoners wegens overlast van shisha geur, is er op dinsdag 5 januari omstreeks 21u een patrouille van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) in een shishabar op het Weldoenersplein te Schaarbeek ter plaatse gekomen.

Niemand droeg een mondmasker en de sociale afstand is niet gerespecteerd. De politieagenten stelden vast dat er shisha is gerookt en drankjes geconsumeerd. Iedereen is geïdentificeerd en kreeg een Covid-PV uitgeschreven.

De politie ging ter plekke over tot de inbeslagname van al het shishamateriaal, ter waarde van ongeveer 6.000 euro. Het betrof 75 kg tabak (in pot en in zakjes), 65 waterpijpen en 252 kg aan kolen.