De Brusselse politie heeft een criminele drugsbende opgerold. Dinsdag zijn tegelijkertijd negen huiszoekingen uitgevoerd in de regio Brussel. Die vonden gelijktijdig plaats in Schaarbeek (6), maar ook in Koekelberg, Sint-Joost-ten-Node en Laken. Acht verdachten zijn gearresteerd. Drie van hen zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Op dinsdag 26 januari 2021 heeft de lokale recherche van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, in samenwerking met de hondenbrigade, negen huiszoekingsbevelen uitgevoerd. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een zaak die vorig jaar is ingeleid rond een criminele drugsbende. De bende was actief in de ‘kleinhandel’ van drugs in het centrum van Brussel.

Dankzij speurwerk van de afgelopen drie maanden kon de lokale recherche van Politiezone Brussel-Hoofdstad ook een groot deel van de buit in beslag nemen. Die bestond onder meer uit 10.600 euro cash geld, 2,280 kg marihuana, 138 gram zuivere cocaïne, 106 gram heroïne, meer dan 280 gram versnijdingsproducten.

Ook 4.000 pillen en verschillende precisieweegschalen zijn in beslag genomen. De huiszoekingen zijn hoofdzakelijk verricht in Schaarbeek (6), maar ook in Koekelberg, Sint-Joost-ten-Node en Laken. Acht mannen zijn verdacht lid te zijn van deze organisatie, en konden worden gearresteerd. Tegen drie van hen is een arrestatiebevel uitgevaardigd.