Amazon heeft sinds middernacht lokale tijd vanaf zijn webhost de servers van Parler volledig afgesloten van het internet. Parler, een alternatief platform voor Twitter en Facebook, was eerder al verwijderd uit Google Play en uit de App Store. Hierdoor is op nauwelijks 24 uur tijd een concurrent letterlijk ‘uit de markt’ gehaald door de BigTech bedrijven. Matze zegt dat verklaringen van de BigTech andere leveranciers met voldoende servers aanzet om de deur dicht te houden voor zijn bedrijf.

Parler kreeg een zeer sterke toestroom van nieuwe gebruikers nadat Donald Trump permanent van Twitter werd gegooid. Amazon dat Parler nauwelijks 24 uur had gegeven om een alternatieve server hosting te vinden sloot Parler nu ook af van zijn webhost Amazon Web Services. De sluiting gebeurde om middernacht Amerikaanse tijd, schrijft  Buzz Feed.

De oprichter van het bedrijf, John Matze, die gisteren nog aankondigde dat de site tot een week offline kan zijn, liet nu in een ‘laatste boodschap’ weten dat dat mogelijk een tijdje langer kan duren. 

“Het is een gecoördineerde aanval door technologiegiganten om de concurrentie op de markt te doden. We waren te snel succesvol. Je kunt verwachten dat de strijd tegen concurrentie en vrijheid van meningsuiting voortduurt”, liet Matze weten op Parler.

"Screenshot

In een telefonisch interview met FOX News geeft Matze toe dat zijn bericht dat heel wat bedrijven interesse hadden in hun business fout was. Op dit ogenblik heeft Parler dus nog geen alternatief  voor de webhosting. Minimaal dat is nodig om opnieuw bereikbaar te zijn via het internet.