Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert uit kritiek op de communicatie van virologen. “Ze zijn elke dag, elke avond in alle programma’s aanwezig, vaak met tegenstrijdige berichten en altijd pessimistisch”, zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die donderdag zwaar uithaalde naar Marc Van Ranst, krijgt bijval van zijn Vlaamse tegenhanger Egbert Lachaert. De Open Vld-voorzitter is niet opgezet met de communicatie van de virologen.

“Ze zijn elke dag, elke avond in alle programma’s aanwezig, vaak met tegenstrijdige berichten en altijd pessimistisch”, zegt Lachaert. “Als je vrijdag een persconferentie hebt van de eerste minister. En de dagen nadien klinken tegenstrijdige berichten, ja, laat ons elkaar daar respecteren.”

“Er kunnen wetenschappelijke reflecties gemaakt worden, maar ik heb me geërgerd aan de info die werd rondgestrooid over onder meer de varianten en vaccins”, klinkt het. “Ze moeten geen onzekerheden rondstrooien als ze het zelf niet weten. Let daar toch mee op nu we op een breekpunt zitten bij de mensen.”