Zondagochtend ronde kwart na vijf werden de bewoners van de Edingensesteenweg in Halle bruut gewekt door een man die al panikerend op de deuren bonkte. De man wist te ontsnappen uit een loods waar hij na ontvoering vastgehouden werd. De politie werd op de hoogte gebracht en deze konden vier verdachten arresteren. 

 “Ik ben in Brussel ontvoerd”, verklaarde de man aan een buurtbewoner. Hij werd vastgehouden in een loods achter een leegstaand huis. De man kon ontsnappen via een raam en rende nadien naar de dichtstbijzijnde huizen. De buurtbewoners werden door de politie gevraagd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten terwijl zij te werk gingen.

Vier verdachten konden worden gearresteerd. Een van hen gaf zichzelf meteen over. De andere drie werden nadien opgepakt. De speciale eenheden drongen daarna het gebouw waar de man vastgehouden werd nog binnen maar daar werd niemand meer aangetroffen. 

Er heerst momenteel nog veel onduidelijkheid over de zaak. “Het slachtoffer moet nog verhoord worden, voorlopig is er niet veel meer geweten”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde in Het Laatste Nieuws. “De speciale eenheden hebben in totaal drie verdachten uit het pand gehaald. Aangezien de feiten in Brussel gestart zijn, moet ook nog bekeken worden welk parket bevoegd is in deze zaak.”