De ontsnapte gevangene in Turnhout is opnieuw gearresteerd. De man zette het plots op een lopen, nog steeds met de boeien aan. De politie startte onmiddellijk een grote zoekactie met helikopter en een speurhond. De zoekactie duurde niet zo lang, iets voor 16:00 werd hij gevonden.

Het bleek om een Moldaviër te gaan die internationaal geseind staat. Hij moet namelijk een gevangenisstraf uitzitten in Roemenië. Hij moest voor de rechtbank in Turnhout verschijnen om zijn uitlevering te regelen. De man hield zich schuil in België en verbleef hier illegaal.

Hij werd zeer toevallig ontdekt. De politie was ingevallen in een voormalig hotel waar nu permanent mensen wonen in de Stationsstraat in Turnhout. De man was toen niet aanwezig, maar zijn paspoort lag daar wel nog.

De reden dat de politie binnenviel, was ook iets totaal anders. Ze wilden controleren hoe de leefomstandigheden in het pand waren, omdat het er slecht aan toe zou gaan. Maandagavond heeft hij zich bij de politie gemeld om zijn verloren identiteitskaart aan te geven, waar hij dan werd opgepakt.

Gevangene ontsnapt in Turnhout: zoekactie met helikopter