Maandag 12 januari 2021, heeft het Brussels parket een onderzoeksrechter gevorderd om het onderzoek voort te zetten wegens onopzettelijke doodslag na het overlijden van I.B. voorbije zaterdag 9 januari. Dat bevestigt Stéphanie Lagasse, woordvoerdster van het Brusselse parket.  

Zaterdag, omstreeks 19u, gingen politie-inspecteurs van de politiezone Brussel Noord over tot een covid-controle van een groep ‘jongeren’ die zich hadden verzameld aan het Noordplein. De 23-jarige Ibrahima B. uit Kuregem, zette het op een lopen maar kon gearresteerd worden. Na zijn overbrenging naar het commissariaat verloor de man het bewustzijn

Agenten reanimeerden de man tot de aankomst van de MUG. Die bracht hem naar het ziekenhuis waar hij om 20.22 uur overleed. Zowel het parket als het Comité P onderzoeken de zaak. 

Het gezin van de overleden jonge man en zijn raadsman hebben de Procureur des Konings te Brussel deze morgen ontmoet om antwoorden te verkrijgen op een aantal van hun vragen. Het parket verzekerde hen dat het alle middelen zal inzetten om duidelijkheid te scheppen over wat er precies is gebeurd.

Het gerechtelijk onderzoek is dus lopende. Het parket verspreidde het persbericht exact zeven minuten voor 15.00 uur. Op dit moment is er een manifestatie aangekondigd voor het politiecommissariaat aan het Brusselse Noordstation.

 

1 REACTIE