De Republikeinse Afgevaardigden Jon Cross en Reggie Stolzfus willen 14 juni, de verjaardag van de oud-president, uitroepen tot Donald Trump Day. Ze hebben daartoe een wetsvoorstel ingediend in het deelstaatparlement van Ohio. 

“We moeten de 3.154.834 kiezers die in Ohio hun stem uitbrachten voor de herverkiezing van Donald J. Trump laten zien dat wij als wetgevende macht de verwezenlijkingen van zijn regering erkentelijk zijn”, zo staat te lezen in een e-mail die de krant Cincinnati Enquirer kon inkijken.

Zowel in het Huis als de Senaat van Ohio hebben de Republikeinen een meerderheid. De kans lijkt dus groot dat het voorstel zal worden aangenomen. Donald Trump Day zal geen wettelijke betaalde feestdag zijn, daar het wetsvoorstel enkel van toepassing is op het grondgebied van Ohio.

Donald Trump kon in 2016 de ‘swing state’ Ohio binnenhalen. Dat speelde een belangrijke rol in zijn overwinning tegen de Democrate Hillary Clinton. Ook op 2 november 2020 kon Trump ‘The Buckeye State’ voor zich winnen.